Sanottua

Tiedettä, taidetta ja teknologiaa:
Sitaatteja Janne Käpylehdon tuntevilta

“This is really impressive and really important. Great work!”
Kauppalehden artikkeli aiheesta.

Don J. Roth
Ph.D., NDE Team Lead, NASA Glenn ResearchCenter

“Janne on maailman avuliain, ystävällisin ja aikaansaavin jätkä.”

Ozan Yanar
Kansanedustaja, Helsinki

Ihailen Janne Käpylehdon tapaa lähestyä ekologista energiantuotantoa luovasta ja leikkisästä näkökulmasta. Jannella on kyky rakentaa siltoja erilaisten ihmisten ja ajattelutapojen välillä. Siksi uskon, että hän olisi myös hyvä valtuutettu.

Outi Alanko-Kahiluoto
Kansanedustaja, Helsinki

 

“Janne on innostavaarjen energiakysymysten ja eri teknologioiden asiantuntija, joka osaa koota laajoja kokonaisuuksia kaikille ymmärrettävään muotoon. Jannen kokemus etenkin aurinkoenergiaan liittyvissä kysymyksissä on omaa luokkaansa, mutta hän ei ole mikään yhden asian päättäjä. Hänet tunnetaan myös mm. kaupunkikehityksen, elävän kaupunkikulttuurin ja asukkaiden osallisuuden aktiivisena edistäjänä. Jannen yrittäjähenkisyys on myös valtuutetulle tärkeä ominaisuus. Toivon että Janne valitaan valtuustoon, se olisi koko Helsingin etu!”

Olli-Poika Parviainen
Kansanedustaja (Vihr.), Helsinki

Luulin olevani hullu, kunnes tapasin Janne Käpylehdon. En ole ikinä äänestänyt miestä. Tässä tapauksessa se olisi mahdollisuuksien rajoissa.

KimmoPohjonen
Muusikko-säveltäjä

“Viime syksynä minun piti saada lamput isokokoiseen tuulessa liikkuvaan veistokseeni, mutta sähköä ei saatu mistään. Paikalle ilmestyi Janne Käpylehto jollain kummallisella sähköpyörällä ja asensi hyvännäköiset aurinkopaneelit ja akut suoraan teokseen. “Wings of Change”-veistos olikin yhtäkkiä täysin omavarainen ja saa liikkeensä tuulesta ja lamppusähkönsä auringolta. Teemme nyt innostuneina lisää yhteistyötä taiteen ja energiavarauksen akselilla, ja olen jopa tutustunut Jannen viimeisimpään kirjaan. Lukekaa se. Fossiilimömmön pumppaaminen ei voi olla meidän tulevaisuutemme.”

Stefan Lindfors
Sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä

“Helsingissä on käynnissä suuri energiamurros. Nyt tarvitaan rautaista asiantuntemusta, osaamista ja kykyä ajatella asioita uudella tavalla. Uusia asioita ei tapahdu ilman ennakkoluulotonta ja rohkeaa Pelle-Peloton -asennetta. Siksi Helsinki tarvitsee Jannea. Olisi ilo ja ylpeys saada hänet kollegaksi valtuustoon.”

Emma Kari
Kansanedustaja, kaupinginvaltuutettu

“Käytössämme oleva Janne Käpylehdon aurinkovoimala on nähnyt Helsinkiä! Se on ollut Meillä on unelma -mielenilmauksessa Kansalaistorilla, sateessa Karhupuistossa, sekä ihmettelyn kohteena Hakaniementorilla, jossa se jopa haluttiin ostaa. Kaikki ulkolähetyksemme vaativat sähköä ja ilman aurinkopaneeleita Radio Helsinki ei pystyisi jalkautumaan sinne missä tapahtuu.”

Maria Veitola
Päätoimittaja, Radio Helsinki

“Mitä tulee kaupunkikulttuuriin, on niitä jotka osallistuvat rakentamiseen, tekemiseen, sahaavat jäähän karusellin ja kutsuvat kaikki pyörimään.”

Susanna Vainiola
Toimittaja, YLE

“Janne Käpylehto on Suomen johtavia aurinkoenergian asiantuntijoita, joka tietää mistä puhuu – ja toimii itse sen mukaisesti. Tätä osaamista tarvitaan kipeästi, kun kaupungit siirtyvät uusiutuvaan energiatalouteen.”

Oras Tynkkynen
Vanhempi neuvonantaja, Sitra

“Janne Käpylehto rakensi tilauksestamme koulullemme kahden aurinkopaneelin aurinkosähkövoimalan keväällä 2015. Hän huolehti kaikista hankinnoista ja alustavista kokoamistöistä. Asennukseen koululle otettiin mukaan 5. lk:n oppilaita, joiden osaamista Janne osasi hyödyntää hyvin. Janne piti koko koululle innostavan aurinkovoimalan käyttöönoton infotilaisuuden, jossa oppilaat saivat esittää kysymyksiä. Janne myös koulutti EKO- tiimin vastuuopettajia voimalan käytössä ja mittaristojen lukemisessa sekä pois ja päälle kytkemisessä. Aurinkopaneelin käyttö on helppoa ja mukavaa ja siitä on tullut osa koulun arkirutiinia. Suosittelemme Jannen asiantuntemusta!”

Leena Karjalainen
Opettaja, Kantokasken koulu, Espoo

“Keväällä 2013 koulussamme järjestettiin “erilainen kouluviikko”, jolloin kutsuimme eri alojen asiantuntijoita vieraileviksi opettajiksi. Lasten toivomista sisällöistä monet kuuluivat otsikon “Kestävä kehitys” alle, ja koska kouluväen haaveissa oli jo kauan siintänyt toive aurinkoenergian hyödyntämisestä, otimme yhteyttä Janne Käpylehtoon. Hänen luotsaamansa energiapaja oli toiminnallinen ja lapsia innostava tapa käsitellä uusiutuvan energian kysymyksiä, erityisesti aurinkoenergiaa. Pajassa oppilaat rakensivat parabolisia keittimiä ja järjestettiin makkaran “grillaus” kilpailu. Olimme etukäteen suunnitelleet Käpylehdon kanssa koululle oman auringolla toimivan kännyköiden latausaseman, jonka toimintaa hän esitteli pajassa ja laite otettiin juhlallisesti käyttöön. Tällainen laite, jota katsellaan, ihmetellään ja käytetään koulupäivien aikana on todellinen aarre. Se, että oppilas näkee selkeästi energian kulun taivaalta paneelin ja laitteiston kautta omaan puhelimeensä on jotain, mitä paraskaan oppikirja ei voi korvata. Kevyt ja helposti liikuteltava laitteisto palvelee loistavasti koulutyötä.”

Laura-Maria Kairamo, Susanne Weckman
Suomenlinnan ala-asteen koulu

“Janne Käpylehdon tekemä aurinkosähköasema oli kesän 2015 Maailma kylässä -festivaaliteltallamme, jonka teemana oli uusiutuva energia ja erityisesti Helsingin kaupungin energiaratkaisu. “Aurinkopuu” houkutteli näyttävyydellään osastollemme paljon kävijöitä; ihmiset tulivat uteliaina testaamaan, voiko aurinkosähköllä todella ladata omaa kännykkää. Kännyköiden lataamisen lomassa kävimme erinomaisia keskusteluja esimerkiksi hajautetusta energiantuotannosta ja aurinkosähkön käytännön sovelluksista. Aurinkopuu on oiva esimerkki käytännönläheisestä, kekseliäästä tavasta viestiä uusiutuvan energian mahdollisuuksista.”

Kaisa Ryynänen
Tiedottaja, WWF Suomi

“Monille tärkeä energia-asia on abstrakti ja kuivakka asia. Siksi kiinnostus tekoihin jää helposti vähäiseksi. Suomen Lähienergialiiton järjestämässä Energiatapahtumassa Narinkkatorilla toukokuussa 2015 käytimme tavallisten ihmisten aktivointiin Janne Käpylehdon kehittämiä energialaitteita. Ne keräsivät paljon kiinnostusta erityisesti nuorissa ihmisissä. Suosittelen lämpimästi niiden hyödyntämistä laajemmin.”

Raimo Lovio
Lähienergialiiton puheenjohtaja, Ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori, Aalto-yliopisto

Kirjoista

“Janne Käpylehdon kirja on maailman ensimmäinen esitys siitä, miten aurinkosähköt asennetaan asunto-osakeyhtiöön. Myös omakotiasukas saa tästä kirjasta hyödyllisen tietopaketin omaan aurinkosähköhankkeeseensa. Tietoa tekniikasta, kustannuksista, hyödyistä ja luvista – kootusti yksissä kansissa.”

Eva Heiskanen
Tutkimusjohtaja, Kuluttajatutkimuskeskus, Helsingin yliopisto
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Aurinkosähkön käyttö kasvaa nopeasti maailmalla. Siitä on tulossa meillekin mahdollisuus. Kirjan avulla kuluttaja saa hyvän käsityksen miten hyödyntää aurinkosähköä tehokkaasti olosuhteissamme.”

Peter Lund
Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Omaan käyttöön mitoitettu aurinkosähkö kannattaa jo Suomessakin. Nyt on korkea aika vilkaista toimisiko se Sinun kohdallasi. Siihen tämä opus on oivallinen käsikirja!”

Kai Mykkänen
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, eduskunnan energiaremonttiryhmän ex-puheenjohtaja
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Jos haluat tietää, miten aurinkosähkö tulee valtaamaan koko Suomen, tämä alan pitkäaikaisen edelläkävijän kirja kannattaa lukea.”

Antero Vartia
Kansanedustaja, yrittäjä
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Aurinkosähkö kiinnostaa taloyhtiöitä. Janne Käpylehdon mainio kirja antaa ratkaisumallin myös tähän tarpeeseen ja samalla yhä useampi voi pienentää asumisensa hiilijalanjälkeä kustannustehokkaasti.”

Jyri Seppälä
Professori, Suomen ympäristökeskus (HINKU-hankkeen valtakunnallinen johtaja)
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Käpylehdon uusin aurinkoenergia-kirja on tervetullut ja kaivattu opas, joka konkreettisella tavalla kannustaa kansalaisia, kuntia, kiinteistöyhtiöitä ja yrityksiä joukolla mukaan energiaremonttiin, yksinkertaisesti ja kustannustehokkaasti. Moni pohtii, miten uusiutuvaa energiaa voisi hyödyntää omassa ympäristössään, tähän tiedon tarpeeseen Käpylehto selkeästi vastaa.”

Hanna Halmeenpää
Kansanedustaja, vihreiden varapuheenjohtaja
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Energiateollisuuden teettämän tutkimuksen mukaan vuonna 2015 87 % suomalaisista halusi lisää aurinkosähköä. Aurinkosähkö on käyttäjälle helppoa: kaikki toimii automaattisesti sen jälkeen kun järjestelmä on asennettu ja kytketty verkkoon. Investointipäätöstä harkitessa on kuitenkin hyvä perehtyä perusteisiin, jotta pystyy tekemään päätöksen: sopiiko ratkaisu juuri minulle ja millainen järjestelmä olisi hyvä? Janne Käpylehdon kirjan toivoisinkin kuluvan tuhansien päätöstä harkitsevien käsissä. Kirjaan perehdyttyäsi pystyt tekemään päätöksiä hyvin tiedoin. Jo järjestelmän hankkineitakin kirja auttaa ymmärtämään syvällisemmin miten järjestelmä toimii ja sitä kautta optimoimaan sen käyttöä.”

Raimo Lovio
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori, Lähienergialiiton puheenjohtaja
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Huonosti valittujen ja lyhytnäköisesti kulutettujen energiaresurssien aika on ohi. Sähköriippuvaisen modernin yhteiskunnan ainoa toivo on uusiutuvissa energiamuodoissa. Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen kertoo, miten aurinkovoiman käyttö mahdollistaa yksityishenkilölle ekologisemman elämäntavan ja vähentää samalla riippuvuutta hintoja ja tuotantotapoja kontrolloivista sähköyhtiöistä. Janne Käpylehdon kirja on käytännön opas kohti sähköomavaraisuutta.”

Laura Gustafsson
Kirjailija
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Janne Käpylehdon kirja edesauttaa aurinkosähkön yleistymistä Suomessa. Kirjassa on ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti kerrottu aurinkosähköstä ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Vahva lukusuositus.”

Markus Andersén
Puheenjohtaja, Aurinkoteknillinen yhdistys ry
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Suomi on Euroopan pimein maa ja täällä on lähes halvin sähkön kuluttajahinta. Siitä huolimatta aurinkosähkö on jo kannattava investointi monelle suomalaiselle kuluttajalle. Janne Käpylehdon uusi kirja kertoo havainnollisella tavalla ja käytännön esimerkein, kuinka aurinkosähköjärjestelmä hankitaan edullisesti, mitoitetaan järkevästi, asennetaan optimaalisesti ja hoidetaan tarvittavat luvat kuntoon. Mukana on myös mielenkiintoinen johdanto aurinkosähkön historiasta ja toimintaperiaatteista. Suosittelen lämpimästi kirjaa kaikille omaa tuotantoa harkitseville ja muille aurinkoenergiasta kiinnostuneille.”

Eero Vartiainen
Aurinkoteknologiapäällikkö, Fortum
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Janne Käpylehto on tehnyt mittavan ja arvokkaan työn kootessaan näin laajan paketin aurinkosähköstä ja paljosta muustakin energiatehokkuuteen liittyvästä yksiin kansiin, ja vieläpä helppotajuisesti jokaiselle luettavaksi. Tätä kirjaa voi lämpimästi suositella kaikille energia-asioista kiinnostuneille – ja ehkä jopa vielä lämpimämmin heille, jotka eivät tiedä olevansa kiinnostuneita.”

Mikko Juntunen
Hallituksen puheenjohtaja, Naps Solar Systems Oy
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Taiteilija ja keksijä Janne Käpylehto on jälleen loihtinut kirjan, joka tuo energiaremontin monta askelta lähemmäksi. Tämä oivallinen opus on välttämätön hankinta kaikille, jotka haluavat pysyä maailman menossa mukana – myös kerrostaloasujille on uusia keinoja ottaa aurinkosähköä käyttöön.”

Oskari Nokso-Koivisto
Laulutaiteilija
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Janne Käpylehdon huikean käytännöllinen kirja osoittaa, että aurinkosähkö on trendikästä, hauskaa, taloudellista ja ympäristöystävällistä. Tämä kirja auttaa ymmärtämään, että energiavallankumous on jo täällä ja siinä kannattaa jokaisen meistä olla mukana.”

Leo Stranius
vs. toiminnanjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliitto
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Kirja perustelee ja vakuuttaa aurinkosähkön välttämättömyyden. Kirjasta saa sekä taustatietoja, että käytännöllisiä ohjeita. Näin jokainen voi vaikuttaa omaan energiantuotantoonsa ja sähkölaskuunsa.”

Hannele Cantell
Dosentti, Helsingin yliopisto
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

“Janne Käpylehto rakentaa kanssasi aurinkosähköt katolle havainnollistavin kuvin ja esimerkein. Helppolukuinen mutta kattava perusteos siitä, miten sähkölaskun saa pienemmäksi ja naapurit kateellisemmiksi. Käpylehto johtaa muutosta, jossa kaikki haluavat olla mukana.”

Pentti Itkonen
Energialähettiläs, myyntipäällikkö
Kirjasta Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen