Kuntavaalit 2017

Vaaliteemat 3+3

 

1.  Energiasta hauskaa ja helppoa
2. Kaupunkikulttuuri next levelille – ruohonjuuritason tekemiseen apua ja kannusteita
3. Virkistys- ja viheralueet säilytettävä
+
1.  Helsinki pyörimään uusiutuvalla energialla
2. Liikenne kumipyöriltä raiteille ja fossiilisista uusiutuvalle
3. Joka vuosi jääkaruselli Helsinkiin

 

Energiasta hauskaa ja helppoa
Sähkölasku tipahtaa postiluukusta? Energiankulutus on kurja, ikävä asia, joka tekee mieli unohtaa?

Energiasta tulee tehdä läpinäkyvää, konkreettista, jokapäiväistä ja jopa hauskaa! Meneillään oleva lähienergian murros – eli energiankäyttäjän mahdollisuudet itse investoida energiatehokkuuteen tai omatuotantoon – antavat aivan uuden tyyppisen mahdollisuuden kuluttajalle olla mukana energiabisneksessä. Näin energiasta tulee kiinnostaavaa, helppoa ja hauskaa. Se kannustaa tekemään oikeita valintoja ja vaatimaan poliitikoilta enemmän ja nopeammin kun siirrymme kestävään energiajärjestelmään.

Kaupunkikulttuuri next levelille – ruohonjuuritason tekemiseen apua ja kannusteita
Meillä on Helsingissä mahtava historia luovien, kaupungissa viihtymistä parantavien tapahtumien järjestämisessä. Kaupunkikulttuuri ja tapahtumat ovat kaupungin sielu. Byrokratiaa tulee vähentää ja kaupungin elinvoimaisuutta edistävien tapahtumien järjestämistä tulee kannustaa tuki- ja aputoimin. Tarvitaan innostusta, hyvä idea ja hiukan rahaa. Tätä tahdon olla mukana mahdollistamassa lisää.

Virkistys- ja viheralueet säilytettävä
Helsingin etu on runsaat, käytössä olevat virkistys- ja viheralueet asumisen keskellä. Nämä ovat oikeasti käytössä! Lisärakentamista toki tarvitaan, mutta asukkailla tulee olla riittävän lähellä alueita virkistymiseen, harrastamiseen ja viihtymiseen. Julkisen liikenteen kehittäminen ja liikennetarpeen vähentäminen ovat keskeinen apu asuinalueiden kiinnostavaksi tekemisessä.

Helsinki pyörimään uusiutuvalla energialla
On suorastaan häpeä, että Helsinki lämpenee fossiilisilla polttoaineilla. Kohti uusiutuvaa kaukolämpöverkkoa mentäessä keskeistä on energiatehokkuus: nykyisten ennusteiden pohjana käytetään aivan liian suuria kulutusarvioita. Rakennuskannan energiatehokkuus muuttuu hitaasti, mutta niin muuttuu energiajärjestelmäkin. Tavoitteeksi on syytä ottaa vuoteen 2050 mennessä kaukolämmön kulutuksen puolittaminen, jolloin uusiutuvaan järjestelmään siirtyminen on huomattavasti helpompaa. VTT:n tutkimusten mukaan rakennusten lämmitysenergian kulutusta on siihen mennessä mahdollista vähentää peräti 70 prosenttia.

Liikenne kumipyöriltä raiteille ja fossiilisista uusiutuvalle energialle
Metro on kaupungissa (sähkö)polkupyörän jälkeen paras liikkumisen väline. Helppo päivittäisliikenne monimuotoistaa kaupunkirakennetta ja vähentää stressiä. Liikenne, erityisesti henkilöautoliikenne sähköistyy kansainvälisesti hurjaa vauhtia. Syy on selvä: sähköauton hyötysuhde on monin kerroin parempi. Sähkö voidaan tuottaa kotimaassa ja uusiutuvasti. Helsingistä tulisi tehdä sähköautojen mallikaupunki esimerkiksi hoitamalla kadunvarsipysäköinti- ja lataus kuntoon, kuten monet suuret euroopan kaupungit ovat jo tehneet.

Joka vuosi jääkaruselli Helsinkiin
Jääkarusellissa yhdistyy monta positiivista asiaa: Suomen talvi, hauskuus, yhdessä tekeminen, innovaatiot, spontaanius ja yhteisöllisyys. Kaiken muun hyvän lisäksi jääkaruselli ei ole edes kallis tehdä. Me pysäytämme ilmastonmuutoksen – jotta jääkaruselli ja moni muu mukava asia voi toteutua jatkossakin.

Käpylehto laittaa hommat pyörimään – numerolla 663